Rabarber-amandel cake

De rabarber in de groentetuin kon geoogst worden. Een gedeelte van de rabarber heb ik gebruikt voor deze rabarber-amandel cake. De cake smaakt erg lekker. Het is ook erg lekker om er een toefje slagroom bij te eten. Het recept komt uit het boek: uit de oven van van Boven. Ik heb het recept gehalveerd. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.

  • Was de rabarber en snij de eindjes eraf.

  • Snij de rabarber in kleine stukjes of in stukken die in de bakvorm passen.

  • Klop de boter met de basterdsuiker tot deze wit en luchtig is.

  • Mix het ei en de vanille extract erdoor.

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het amandelmeel, zout en gemberpoeder.

  • Mix het door het boter-suiker mengsel.

  • Mix de yoghurt door het mengsel.

  • Schep het beslag in de bakvorm en duw plat met de achterkant van een lepel.

  • Leg de rabarber op het beslag en duw een beetje aan.

  • Strooi 2 el suiker over de rabarber.

  • Bak de cake in ongeveer 40 min. gaar.

  • Draai de cake halverwege om zodat hij aan alle kanten mooi bruin word.

  • Laat de cake afkoelen op een rooster.

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil