Ingrediënten
-
200 gr. rabarber
-
113 gr boter
-
63 gr. witte basterdsuiker
-
1 ei
-
1 tl vanille extract
-
100 gr. zelfrijzend bakmeel
-
38 gr. amandelmeel
-
Snufje zout
-
½ tl gemberpoeder
-
50 gr. yoghurt
-
2 el suiker
De rabarber in de groentetuin kon geoogst worden. Een gedeelte van de rabarber heb ik gebruikt voor deze rabarber-amandel cake. De cake smaakt erg lekker. Het is ook erg lekker om er een toefje slagroom bij te eten. Het recept komt uit het boek: uit de oven van van Boven. Ik heb het recept gehalveerd.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
-
Was de rabarber en snij de eindjes eraf.
-
Snij de rabarber in kleine stukjes of in stukken die in de bakvorm passen.
-
Klop de boter met de basterdsuiker tot deze wit en luchtig is.
-
Mix het ei en de vanille extract erdoor.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met het amandelmeel, zout en gemberpoeder.
-
Mix het door het boter-suiker mengsel.
-
Mix de yoghurt door het mengsel.
-
Schep het beslag in de bakvorm en duw plat met de achterkant van een lepel.
-
Leg de rabarber op het beslag en duw een beetje aan.
-
Strooi 2 el suiker over de rabarber.
-
Bak de cake in ongeveer 40 min. gaar.
-
Draai de cake halverwege om zodat hij aan alle kanten mooi bruin word.
-
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil