Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gr. boter
- 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 5 eieren
- 400 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 tl kaneel
- 1 peer
- 1 el bloem
Verder nodig:
- 400 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Karamelsaus
- 1 peer
- Meringue schuimpjes

Een heerlijke taart met peren en karamel. De peren en karamel zijn een heerlijke combinatie. Daarbij heb je nog kaneel en meringueschuim als topping. Al met al een heerlijke taart. Ik heb de taart in een vorm van 24x20 cm gebakken. Heb je niet zo´n vorm in huis, dan kan je ook een ronde springvorm van 24 cm doorsnee gebruiken. In dit recept gebruik ik karamelsaus. Je kan het recept hiervoor vinden op mijn blog onder het kopje ´vulling´.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Mix boter, lichtbruine basterdsuiker en het zout romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door elkaar.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel.
- Meng het bakmeel door het boter mengsel.
- Schil de peer en verwijder het klokhuis.
- Snij de peer in kleine blokjes.
- Meng de perenblokjes met 1 el bloem.
- Spatel de perenblokjes door het beslag.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Schenk het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
- Bak de cake in 45-50 min. gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake uit de oven en uit de vorm.
- Laat volledig afkoelen op een rooster.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Verdeel de slagroom over de bovenkant van de cake.
- Meng (naar smaak) karamelsaus door de slagroom.
- Schil de peer en verwijder het klokhuis.
- Snij de peer in blokjes en verdeel over de karamelsaus/slagroom.
- Verkruimel de meringue schuimpjes over de bovenkant van de taart.
- Bewaar de taart afgedekt in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil