Opgerolde cake met chocolade en rood fruit

Ik vind een opgerolde cake altijd leuk om te maken. Belangrijk is dat je de cake niet te lang bakt want dan scheurt deze sneller open. Wat ook belangrijk is is dat je de cake gelijk uit de oven in een theedoek rolt en hem daar in laat afkoelen. Als de de cake daarna vult kan je hem weer beter oprollen en scheurt hij ook minder snel. Het is een grote cake dus je kan er al snel met 8-10 personen van eten. Het recept van de cake komt uit de bakbijbel van Rutger v/d Broek.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Mix eieren, zout, suiker en vanille extract in 5-6 min. tot een witte massa.

  • Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.

  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.

  • Bak de cake in 9-10 min. gaar.

  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. 

  • Haal de bakplaat uit de oven.

  • Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.

  • Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.

 

  • Maak ondertussen de rood fruit compote.

  • Doe het fruit met de suiker in een pan.

  • Stamp met een pureestamper het fruit fijn.

  • Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en voeg toe aan de pan met fruit.

  • Breng het fruit al roerend aan de kook en laat op laag vuur 2-3 min. doorkoken.

  • Schenk het fruit in een schaal en laat afkoelen.

 

  • Klop de slagroom met mascarpone en vanillesuiker stijf.

  • Bewaar het mengsel tot gebruik in de koelkast. 

 

  • Rol de cake uit de theedoek.

  • Snij zo nodig de randen bij.

  • Verdeel ¾ deel van het mascarpone mengsel over de cake. (Houd aan de lange kant een rand van 2 cm vrij)

  • Strijk de rood fruit compote over het mascarpone mengsel.

  • Rol de cake op. 

  • Leg de cake op een bord. 

  • Strooi cacao over de cake. 

  • Doe het overige mascarpone mengsel in een spuitzak en knip de punt van de spuitzak.

  • Spuit het mengsel op de bovenkant van de cake.

  • Decoreer met rood fruit. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil