Meringue bakjes met mango en passievrucht

Meringue vind ik super lekker. Ik heb van de meringue bakjes gemaakt. Deze bakjes zijn gevuld met een heerlijk mengsel van kwark, slagroom, mango en passievrucht. Bij elkaar een heerlijke combinatie. Als topping heb ik geroosterd amandelschaafsel over de bakjes gestrooid, echt heerlijk. Ik vul de bakjes pas vlak voor serveren zodat de meringue niet zacht wordt  door de vulling. Met dit recept maak je 6-8 meringue bakjes. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eiwitten en een snufje zout in een kom van de mixer en klop op hoge snelheid op.
  • Zet de mixer op een lagere stand en voeg lepel voor lepel de suiker toe.
  • Mix op hoge stand verder tot de suiker is opgenomen door het eiwit.
  • Zeef de maïzena boven de kom met het eiwit en mix door elkaar.
  • Voeg de witte wijnazijn toe en spatel rustig door het eiwit.
  • Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. 
  • Spuit een cirkel van 3-4 cm doorsnee op de bakplaat.
  • Spuit langs de buitenste rand van de cirkel nog 2 extra banen zodat het bakje wat hoogte krijgt. 
  • Herhaal de bovenstaande stappen tot het eiwit op is.
  • Verlaag de oven temperatuur naar 120 graden.
  • Bak de meringue bakjes 1 uur in de oven.
  • Laat de bakjes in een gesloten oven volledig afkoelen. 
  • Maak ondertussen de vulling:
  • Schep de kwark in een kom.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Spatel de slagroom door de kwark.
  • Snij de passievruchten open en schraap het vruchtvlees eruit en meng door de kwark. 
  • Dek de vulling af met folie en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Schil de mango en snij in kleine blokjes.
  • Bewaar de mangoblokjes in de koelkast tot gebruik. 
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Vul de meringue bakjes vlak voor serveren:
  • Schep wat mango stukjes in de meringue bakjes.
  • Verdeel de passievruchten kwark over de mango.
  • Strooi amandelschaafsel over de bakjes.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil