Ingrediënten
Voor de meringue:
- 3 eiwitten
- Snufje zout
- 165 gr. suiker
- 1 el maizena
- 1 tl witte wijnazijn
Voor de vulling:
- 250 gr. mascarpone
- 200 ml slagroom
- Advocaat
Verder nodig:
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 zakje klop-fix
- Advocaat
- Pure chocolade
Deze overheerlijke taart heeft 2 lagen meringue en een heerlijke vulling van mascarpone, slagroom en advocaat. In de taart zit best wat advocaat maar je kan naar smaak altijd wat minder toevoegen. Ik maak de meringue altijd op de avond voordat ik de taart wil maken. Ik laat de meringue afkoelen in de oven en dat kan mooi s´ nachts. De taart is het lekkerst als je hem eet op dezelfde dag als je hem maakt. Je haalt 10 taartpunten uit deze taart.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Teken 2 cirkels van 20 cm doorsnee op bakpapier.
- Draai het bakpapier om en leg op de bakplaat.
- Klop de eieren met het snufje zout op.
- Voeg geleidelijk de suiker toe en mix daarna op de hoogste stand 5 min. tot een glanzend schuim.
- Voeg de maizena en wijnazijn toe en mix nog 1-2 min door elkaar.
- Doe het schuim in een spuitzak en knip een flinke punt van de spuitzak af.
- Spuit het schuim in cirkels op het bakpapier.
- Bak de meringue 35-40 min. in de oven.
- Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
- Klop de mascarpone los.
- Voeg de slagroom en 3-4 el advocaat toe en mix door elkaar tot een stijve massa.
- Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Leg 1 plak meringue op een bord met de platte kant naar beneden.
- Spuit ⅔ deel van het mascarpone mengsel op de meringue. Maak aan de rand een wat hoger randje.
- Verdeel 3-4 el advocaat over het mascarpone mengsel. (het hogere randje zorgt ervoor dat de advocaat niet uit de taart loopt.)
- Leg de andere meringue plak met de platte kant naar boven op het mascarpone mengsel en duw voorzichtig een beetje aan.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Bestrijk de taart met de slagroom.
- Schep advocaat op de taart en verdeel het over de bovenkant van de taart. Laat de advocaat naar beneden druipen.
- Spuit het overige mascarpone mengsel op in toeven o.i.d. op de bovenkant van de taart.
- Rasp de pure chocolade boven de taart.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil