Mangotaart

Een heerlijke frisse taart met mango in de hoofdrol. Voor deze taart heb je geen oven nodig. Ik vind dit soort taarten ideaal in de zomer. Het is dan vaak warm in huis en dan hoeft die warme oven lekker niet aan. Ik heb de bodem van deze heerlijke taart gemaakt met dadels en amandelen. Een goede combinatie samen met de mango. Ik heb de taart in een vierkante vorm van 20x20cm gemaakt. Je kan de taart natuurlijk ook prima in een ronde vorm maken. Uit de vierkante vorm haalde ik 9 stukken. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Bekleed een vorm van 20x20 cm met bakpapier. 
  • Doe de dadels en de amandelen in een hakmolentje en maal ze fijn.
  • Voeg 2-3 el water toe en maal nogmaals kort door. 
  • Verdeel het mengsel over de vorm en druk met de achterkant van de lepel stevig aan. 
  • Zet de vorm in de koelkast tot verder gebruik. 
  • Pureer de mango.
  • Meng de kwark met de basterdsuiker en de honing door elkaar. 
  • Was de limoen en dep droog. 
  • Rasp de groene schil van de limoen en meng door de kwark. 
  • Meng de mango door de kwark. (Ik doe de mango meestal even door de zeef omdat mango soms een wat draderige structuur heeft in taart)
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Meng de opgeloste gelatine door de kwark.
  • Haal de vorm uit de koelkast. 
  • Schep het kwarkmengsel in de vorm.
  • Zet de vorm voor 4-5 uur in de koelkast.

 

  • Snij de taart in stukken.
  • Decoreer met aardbeien, mango en munt. 
  • Bewaar de taart in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil