Ingrediënten
Voor het deeg:
-
300 gr. bloem
-
200 gr. boter
-
100 gr. suiker
-
1 ei
-
100 gr. witte chocolade
Voor de mangocrème:
-
2 blaadjes gelatine
-
1vanillestokje
-
250 ml mangopuree
-
2 eidooiers
-
75 gr. suiker
-
2 el bloem
-
50 gr. boter
Voor de gekaramelliseerde mangoblokjes:
-
1 mango
-
100 gr. suiker
-
30 ml water
Voor het Italiaans schuim:
-
60 ml water
-
150 gr. suiker
-
3 eiwitten
Ik kwam dit recept op 24 kitchen tegen en het leek me erg lekker. Ik heb het gemaakt en het is erg lekker. Deze taart kost wel wat tijd om te maken want je moet een aantal keer wachten tussendoor maar hij is zeker de moeite waard om te maken. Het is niet een hele grote taart. De taart is voor ongeveer 8 personen. Je hebt voor het maken van deze taart een suikerthermometer nodig.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Je start met het maken van het deeg
-
Doe bloem, suiker, boter en ei in een kom en meng alles door elkaar.
-
Als alles goed door elkaar is gekneed verpak je het deeg in plasticfolie en leg het 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Vet een springvorm van 18 cm doorsnee in en bekleed de bodem met bakpapier.
-
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem.
-
Haal het deeg uit het plasticfolie en rol uit op het aanrecht tot een dikte van 5 mm.
-
Bekleed de springvorm met het deeg.
-
Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul op met een blindbakvulling.
-
Bak de bodem 20 min.
-
Haal de taart uit de oven, verwijder de blindbakvulling en bakpapier en zet de taartbodem terug in de oven.
-
Bak de bodem nogmaals 20 min.
-
Laat de bodem afkoelen op een rooster.
-
Hak de witte chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie.
-
Bestrijk de bodem met de chocolade en laat uitharden.
-
Maak nu de mangocrème:
-
Week de gelatine in koud water.
-
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
-
Hou een scheutje mangopuree apart.
-
Breng de rest van de mangopuree met het vanillemerg aan de kook.
-
Roer ondertussen in een kom het scheutje mangopuree met de eidooiers en suiker los.
-
Roer de bloem erdoor en meng goed door elkaar.
-
Meng de warme mangopuree uit de pan met het eimengsel.
-
Giet alles terug in de pan en roer goed door.
-
Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 3 min. koken. Blij goed roeren!
-
Knijp het water uit de gelatine en meng door de mangocrème.
-
Roer door tot alle gelatine is opgenomen.
-
Roer de boter door het mengsel. Blijf roeren tot alle boter is gesmolten en goed door het mengsel is opgenomen.
-
Zet de taartbodem in de springvorm en giet de mangocrème in de bodem.
-
Dek de crème af met plasticfolie en zet 30 min. in de vriezer.
-
Maak nu de gekaramelliseerde mangoblokjes:
-
Snij een kapje van de mango en bewaar voor decoratie op de taart.
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Doe de suiker met het water in een pan en laat langzaam inkoken tot karamel.
-
Voeg de mangoblokjes toe (pas op, gaat bruisen) en laat 2 min. karamelliseren.
-
Schep de gekaramelliseerde mangoblokjes op de mangocrème in de springvorm.
-
Dek af met plasticfolie en zet terug in de vriezer.
-
Maak nu het Italiaanse schuim:
-
Breng het water met de suiker aan de kook in een pan tot 121 graden.
-
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
-
Schenk de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit.
-
Blijf het eiwit kloppen tot het bijna koud is.
-
Doe het eiwit in een spuitzak.
-
Steek een cocktailprikker in het midden van de taart. (Je spuit het eiwitschuim van uit het midden naar de buitenkant op de taart. De prikker is handig want vanaf daar start je met spuiten)
-
Spuit het eiwitschuim op de taart.
-
Verwijder de cocktailprikker.
-
Brand het schuim met een gasbrandertje tot het een mooi bruin laagje heeft.
-
Snij het kapje van de mango kruislings in en vouw de schil om.
-
Leg het mangokapje op de taart.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil