Ingrediënten
- 1 mango
- Lange vingers
- 50 ml mangosap
- 100 gr. mascarpone
- 100 ml slagroom
- 2 tl gembersiroop
- Amandelschaafsel
Ik had nog wat lange vingers in de kast en deze moesten op. Ik besloot een tiramisu te maken. Ik had ook nog een mango liggen en zo ontstond de mango tiramisu. De tiramisu is lekker fris van smaak. Wil je een makkelijk en lekker dessert dan is de mango tiramisu een echte aanrader!
Instructie
Hoe maak je het:
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het bruin kleurt.
- Leg de lange vingers op een bord en besprenkel ze met mangosap.
- Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bordje en bewaar tot serveren.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees van de los.
- Pureer de mango.
- Klop de mascarpone, slagroom en gembersiroop door elkaar tot een egale massa.
- Leg 3 lange vingers op elk bordje.
- Schep een beetje mascarpone mengsel op de lange vingers.
- Schep wat gepureerde mango op het mascarponemengsel.
- Herhaal deze 3 stappen nog een keer.
- Dek de tiramisu af met plasticfolie en zet minimaal 5 uur in de koelkast.
- Serveer de tiramisu met het amandelschaafsel en eventueel wat stukjes mango.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil