Ingrediënten
Voor de bodem:
- 150 gr. amandelen
- 150 gr. gedroogde abrikozen
- 1-2 el water
Voor de kwarklaag:
- 5 blaadjes gelatine
- 500 gr. kwark
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 mango
- 200 ml slagroom
- 1-2 passievruchten
Mango en passievruchten heb ik vaak in huis. We eten ze allemaal graag. Zo kwam ik op het idee om met deze vruchten een heerlijke frisse taart te maken. De taart is erg lekker. Ik heb een bodem gemaakt van amandelen en gedroogde abrikozen. Je kan ook voor een koekkruimelbodem of lange vinger bodem kiezen. Het is maar net wat je lekker vindt. Ik maakte deze taart in een vorm van 20 cm doorsnee.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de amandelen over de bakplaat.
- Rooster de amandelen 8-10 min.
- Laat de amandelen afkoelen op een rooster.
- Week de gelatine in koud water.
- Doe de amandelen en de gedroogde abrikozen in een hakmolentje en maal fijn.
- Voeg 1-2 el water toe en meng door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
- Bekleed de rand van de springvorm met acetaatfolie.
- Schep het amandelmengsel in de springvorm en duw met een lepel plat.
- Meng in een kom de kwark met de vanillesuiker door elkaar.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit.
- Pureer het vruchtvlees van de mango.
- Voeg de gepureerde mango toe aan de kwark en meng door elkaar.
- Klop de slagroom lobbig en meng door de kwark.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Voeg de gelatine toe aan de kwark en meng goed door elkaar.
- Schep het kwarkmengsel in de springvorm.
- Snij 1-2 passievruchten open en schep de inhoud eruit op de taart.
- Meng met een sateprikker de passievruchten door de bovenkant van de taart.
- Laat de taart 5 uur opstijven in de koelkast.
- Bewaar de taart in de koelkast. De taart is een aantal dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil