Ingrediënten
- 65 gr boter
- 1 ½ eieren
- Snufje zout
- 70 gr. suiker
- 10 gr. witte basterdsuiker
- 75 gr. bloem
- 1 volle tl bakpoeder
- Lemon curd
Heerlijke luchtige madeleines met in het midden een vulling van lemon curd. Madeleines zijn een van de favorieten bij ons thuis. Deze keer heb ik de madeleines gevuld met lemon curd. Je ziet de curd bijna niet zitten dus het is een verrassing voor de mensen die de madeleine eten. De lemon curd smaakt heerlijk fris in combinatie met de madeleine. Je kan de lemon curd zelf maken (een recept hiervoor kan je op mijn blog vinden) of je gebruikt lemon curd uit de winkel. Veel plezier met het maken van de heerlijke madeleines! Met dit recept maak je ongeveer 17 madeleines.
Instructie
Hoe maak je het:
- Smelt de boter in een pannetje.
- Haal de pan van het vuur als de boter is gesmolten en laat even staan tot je de boter nodig hebt.
- Doe de eieren, zout, suiker en basterdsuiker in een kom.
- Klop in 3-4 min. tot een romige massa.
- Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.
- Zeef het bloemmengsel boven het beslag en spatel rustig door elkaar.
- Spatel de boter door het beslag.
- Doe plasticfolie over de kom en zet hem 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet de madeleinevorm in.
- Vul de vormpjes met een klein laagje beslag.
- Schep lemon curd in een spuitzak.
- Spuit op elk laagje beslag een beetje lemon curd.
- Vul de madeleine vorm verder tot ¾ met beslag.
- Bak de madeleines 12-14 min. tot ze gaar en bruin zijn.
- Haal de madeleines uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil