Ingrediënten
Voor de madeleines:
-
75 gr. bloem
-
½ tl bakpoeder
-
75 gr. suiker
-
1 tl gedroogde lavendel
-
2 eieren
-
80 gr. boter
-
1 el honing
-
1 tl vanille extract
Voor de lavendelsuiker:
-
110 gr. suiker
-
2 tl gedroogde lavendel
Wederom een heerlijk recept uit het kookboek van Donna Hay. Deze madeleines zijn erg lekker al moet je natuurlijk wel van lavendel houden. Toen ik de madeleines in de oven had staan om te bakken rook het in huis heerlijk naar lavendel. Er zit niet zoveel lavendel in de madeleines waardoor de smaak niet overheersend is. Het is een leuk recept om eens uit te proberen!
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Meng voor de lavendelsuiker de lavendel en de suiker in een kom.
-
Wrijf de lavendel tussen je vingertoppen zodat er meer smaak uit komt.
-
Doe de bloem, bakpoeder, suiker, lavendel, eieren, boter, honing en vanille extract in een kom en mix tot een glad beslag.
-
Vet de madeleinevormpjes in met boter.
-
Schep het beslag in de vormpjes. (Vul de vormpjes voor de helft)
-
Bak de madeleines 8-10 min. tot ze mooi bruin en gerezen zijn.
-
Haal de madeleines uit de vormpjes.
-
Wentel de madeleines als ze nog warm zijn door de lavendelsuiker tot ze rondom bedekt zijn met lavendelsuiker.
-
Laat de madeleines afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil