Jerk kip met limoen en mango

Ik hou ervan om recepten uit te proberen. Soms bedenk ik de recepten zelf en soms haal ik ze uit kookboeken of tijdschriften. Dit recept komt bij de jumbo vandaan. Ik heb het aangepast naar mijn smaak en ik moet zeggen dat we dit zeker vaker gaan eten. Jerk kip is kip op z'n Jamaicaans. Ik heb de kip in een grillpan gebakken maar je kan de kip ook op de bbq garen. Bij dit recept maak je een mangosalsa die heerlijk fris smaakt bij de kip. Kortom, dit recept is een echte aanrader!

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de zonnebloemolie, sojasaus, limoensap en piment in een schaal.
  • Pers de teen knoflook boven de schaal.
  • Snij de schil van de gember en rasp de verse gember, voeg toe aan de schaal.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de schaal.
  • Voeg chilivlokken naar smaak toe.
  • Meng alles door elkaar.
  • Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze met een vleeshamer of onderkant van een pan plat.
  • Voeg de kipfilets toe aan de marinade in de schaal en laat 10-15 min. staan.
  • Schil ondertussen de komkommer, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de komkommer in zeer dunne plakjes.
  • Schil de mango en snij in kleine stukjes.
  • Was de limoen en dep droog.
  • Doe de komkommer en mango in een schaal.
  • Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de schaal.
  • Pers ½ limoen uit boven de schaal.
  • Voeg de chilisaus toe en meng alles door elkaar.
  • Bewaar de mangosalsa in de koelkast tot gebruik. 
  • Verwarm een grillpan op hoog vuur.
  • Bak de kipfilets rondom gaar en bruin.
  • Serveer de kip met de mangosalsa. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil