Ingrediënten
Voor de koekjes:
- 160 gr. bloem
- 90 gr. amandelmeel
- Snufje zout
- 125 ml honing
- 80 ml olijfolie
- Jam
Voor het glazuur:
- Poedersuiker
- Water

Hele eenvoudige koekjes met jam. Voor de koekjes heb je maar een paar ingrediënten nodig die je misschien allemaal al in huis hebt. Ik gebruikte in dit recept zelfgemaakte bramenjam. Je kan natuurlijk elk soort jam gebruiken. Je hebt voor dit recept geen machine nodig om ze te maken. Je kan het beslag met een spatel door elkaar mengen en dan is het al klaar. Met dit recept maak je ongeveer 28 koekjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng bloem, amandelmeel en zout in een kom.
- Voeg de honing en olijfolie toe en meng met een spatel door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep met behulp van een theelepel deeg uit de kom.
- Rol met licht vochtige handen een balletje van het deeg.
- Leg de deegballetjes op de bakplaat.
- Duw voorzichtig met je vinger een kuiltje in het deegballetje.
- Schep de jam in een spuitzak en spuit jam in de kuiltjes.
- Bak de koekjes 16-18 min. tot ze bruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Meng poedersuiker met een beetje water tot glazuur.
- Schep de glazuur in een spuitzak en spuit streepjes glazuur over de koekjes.
- Laat het glazuur uitharden.
- Bewaar de koekjes luchtdicht.
- De koekjes zijn een kleine week houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil