Ingrediënten
- 5 drumsticks
- Italiaanse kruiden
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 500 gr. passata
- 1 courgette
- 400 gr. spinazie
Kip staat heel geregeld bij ons op het menu. Je kan met kip alle kanten op. Ik heb deze keer drumsticks gebruikt. De drumsticks heb ik eerst gekruid met Italiaanse kruiden. Vervolgens zijn de drumsticks gestoofd in tomatensaus. Ik heb ook nog spinazie toegevoegd aan dit recept voor wat extra groenten. De spinazie en de tomatensaus gaan goed samen. Ook de kip past hier goed bij. Het recept smaakt dan ook heerlijk!
Instructie
Hoe maak je het:
- Leg de drumsticks op een bord en wrijf ze in met Italiaanse kruiden.
- Laat de drumsticks afgedekt 10-15 min. staan.
- Schenk een scheutje olijfolie in een pan.
- Laat de olie heet worden.
- Bak de drumsticks rondom bruin.
- Haal de drumsticks uit de pan.
- Pel de ui en snij in ringen.
- Hak de teen knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook in de pan.
- Voeg de passata toe en meng door elkaar.
- Snij de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan, meng alles door elkaar.
- Voeg de drumsticks toe aan de pan.
- Zet een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de kip op zacht vuur 30 min. stoven.
- Draai de kip af en toe om.
- Kook/wok ondertussen de spinazie tot de spinazie is geslonken.
- Meng de spinazie vlak voor serveren door de tomatensaus.
- Serveer de kip met de tomatensaus en spinazie.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil