Chocoladekoekjes met hagelslag

Ook deze week een recept speciaal voor de kinderen van school. Deze keer heb ik een recept van chocoladekoekjes met hagelslag voor jullie gemaakt. Deze koekjes zijn heel erg lekker want toen ik ze hier thuis had gemaakt waren ze zo op. Ik heb pure chocolade hagelslag door het deeg gedaan maar als je melk of witte chocolade hagelslag lekkerder vindt kan dat er ook gewoon door. Zorg ervoor dat de boter zacht is voor je aan dit recept begint. Haal de boter dus ruim voor je begint uit de koelkast. Met dit recept maak je 28 koekjes. Je kan de koekjes in een trommel die goed sluit 3-4 dagen bewaren. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Was je handen.

  • Maak het aanrecht schoon.

  • Leg alvast 2 stukken plasticfolie klaar op je aanrecht. (Als je straks vieze handen hebt van het kneden dan hoef je geen plasticfolie meer te pakken)

  • Doe de boter, witte basterdsuiker, zout, vanillesuiker en cacaopoeder in een kom. 

  • Mix alles goed door elkaar. ( Je kan het ook met je handen door elkaar kneden)

beslag chocoladekoekjes
  • Voeg de bloem toe en mix de bloem door het deeg.

  • Kneed het deeg verder met de hand tot je een mooie deegbol hebt.

beslag chocoladekoekjes
  • Voeg de hagelslag toe aan het deeg en kneed met je handen door het deeg. 

  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. (Bij mij passen niet alle koekjes op 1 bakplaat vandaar dat ik het deeg in 2 delen heb verdeeld. Passen bij jou thuis wel alle koekjes op 1 bakplaat dan hoef je het deeg niet in 2 delen te verdelen.) 

  • Maak een rol van het deeg (3-4 cm doorsnee) en leg de deegrol op het plasticfolie. (Doe dit met alle twee de deegbollen.)

chocoladekoekjes
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het deeg 30 min. in de koelkast.
chocoladekoekjes
  • Ruim ondertussen als je deeg in de koelkast ligt de keuken netjes op. 

 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. (Bakpapier gebruikt je zodat de koekjes niet aan de bakplaat blijven plakken)

  • Haal 1 deegrol uit de koelkast en verwijder het plasticfolie.

  • Snijd de deegrol in 14 schijfjes.

chocoladekoekjes
  • Leg de schijfjes koek op de bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar want in de oven worden ze nog wat groter en anders zitten alle koekjes aan elkaar vast als je ze uit de oven haalt.

chocoladekoekjes
  • Bak de koekjes in 15-17 min. gaar.

  • Snij ondertussen de andere deegrol in 14 schijfjes. 

  • Haal de koekjes uit de oven. (Laat een volwassene dit doen)

  • Laat de koekjes op het bakpapier afkoelen. (De koekjes komen zacht uit de oven en moeten nu nog hard worden. Dit duurt 10-15 min. Haal de koekjes dan pas van het bakpapier af.)

  • Leg een nieuw bakpapier op de bakplaat en leg de andere koekjes daarop.

  • Bak de koekjes in 15-17 min. gaar.

  • Haal de koekjes uit de oven. (Laat een volwassene dit doen)

  • Laat de koekjes op het bakpapier afkoelen.

  • Bewaar de koekjes in een goed sluitend trommel.

  • Eet smakelijk!

chocoladekoekjes

Groetjes, juf Willianne