Chocolade koekjes

Heerlijke koekjes met chocolade. Dat vindt toch iedereen lekker! Bij ons vallen de koekjes in ieder geval heel erg in de smaak. Als ik deze koekjes maak, blijft de trommel nooit lang vol. Het is een gemakkelijk recept om te maken. Als je het deeg gemaakt hebt, moet het deeg wel 2 uur in de koelkast opstijven. Hier moet je dus wel rekening mee houden. De koekjes bak je daarna in de oven en voor je het weet heb je een schaal vol heerlijke koekjes. Met dit recept maak je ongeveer 15 koekjes. 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Smelt de boter en laat wat afkoelen voor verder gebruik.
  • Doe de poedersuiker, de boter en het ei in een kom en meng door elkaar. 
  • Meng in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en het zout door elkaar.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de poedersuiker en meng tot een egaal beslag. 
  • Dek de kom met het beslag af en zet minimaal 2 uur in de koelkast tot het deeg is opgesteven.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe in een diep bord de rietsuiker.
  • Schep in een ander diep bord de cacao.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak met vochtige handen deeg balletjes van ongeveer 19 gram per stuk.
  • Rol de deeg balletjes eerst door de rietsuiker en vervolgens door de cacaopoeder.
  • Leg de deeg balletjes met genoeg tussenruimte op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12-14 min. gaar. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht, ze zijn zo een kleine week houdbaar.

 

 

Eet smakelijk!!

 

 

Groetjes, Wil