Ingrediënten
Voor de cake:
- 3 eieren
- Snufje zout
- 95 gr. suiker
- 70 gr. bloem
- 25 gr cacao
- Poedersuiker
Voor de vulling:
- 50 gr. hazelnoten
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Dulce de leche
- 1-2 bananen
Een recept van een heerlijke cakerol. Ik maak heel geregeld een cakerol. Het is snel gemaakt en de baktijd is maar kort. Je kan met de vulling enorm variëren. Deze keer heb ik een vulling van karamel (dulce de leche), hazelnoten en banaan. Een heerlijke combinatie zo met elkaar. De hazelnoten heb ik geroosterd in de oven waardoor ze nog lekkerder smaken. Een cakerol is ook ideaal om te maken als je gasten krijgt. Je kan veel stukken uit de cakerol halen. Ik snij er ongeveer 8 stukken uit.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix eieren, zout en suiker in 5-6 min. tot een witte massa.
- Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
- Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad.
- Bak de cake in 9-10 min. gaar.
- Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met cacaopoeder.
- Haal de bakplaat uit de oven.
- Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.
- Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.
- Verlaag de oven temperatuur naar 175 graden.
- Leg de hazelnoten op een bakplaat die met bakpapier is bekleed.
- Rooster de noten 5-7 min.
- Laat de noten volledig afkoelen.
- Hak de hazelnoten grof.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Rol de cake uit de theedoek.
- Bestrijk de cake met ⅔ deel van de slagroom.
- Verdeel naar smaak dulce de leche over de slagroom.
- Snij de banaan in plakjes en verdeel de plakjes over de dulce de leche.
- Strooi de hazelnoten over de banaan maar hou een paar hazelnoten apart voor decoratie.
- Rol de cake op en leg op een bord.
- Decoreer de cake met de overige slagroom, dulce de leche, hazelnoten en banaan.
- Bewaar de cake in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil