Ingrediënten
Voor het stoofvlees:
- Klontje boter
- 500 gr. stoofvlees
- 3 laurierblaadjes
- 2 uien
- 1 el ketchup
Voor de koolsla:
- ¼ rode kool
- ½ winterwortel
- 1 appel
- 2 el mayonaise
- 2 el kwark
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- ½ tl witte wijn azijn
- Peper
- Zout
Verder nodig:
- 2 broodjes
- 3-4 el mayonaise
- Sriracha sauce (naar smaak)
In de herfst en winter maak ik geregeld stoofvlees. Een heerlijk warm gerecht wat in dit jaargetijde goed smaakt. Nu kan je stoofvlees natuurlijk bij veel dingen eten. Ik eet stoofvlees onder andere graag op een broodje met koolsla. Het recept is simpel en super lekker. Begin wel op tijd met dit recept want het stoofvlees moet 2,5-3 uur stoven. Het recept is voor 2 broodjes, je hebt dan wel stoofvlees over.
Instructie
Hoe maak je het:
- Laat het klontje boter smelten in een pan.
- Bestrooi het stoofvlees met peper en zout naar smaak.
- Bak het stoofvlees rondom aan.
- Pel de uien en snipper ze grof.
- Voeg de uien en het laurierblad toe aan de pan met het stoofvlees.
- Voeg de tomatenketchup toe en meng door elkaar.
- Voeg water toe aan de pan tot het vlees net onder water staat.
- Breng het geheel aan de kook en laat op zacht vuur 2,5-3 uur koken. Draai het vlees af en te om.
- Maak ondertussen de koolsla:
- Snij de rode kool, winterwortel en appel heel fijn.
- Meng mayonaise, kwark, mosterd, honing, witte wijn azijn en peper en zout naar smaakt door elkaar.
- Voeg de rode kool, wortel en appel toe en meng door elkaar.
- Bewaar de koolsla afgedekt in de koelkast.
- Meng de mayonaise en de sriracha sauce door elkaar.
- Bewaar ook in de koelkast.
- Als het vlees klaar is snij je het in stukjes of trek met 2 vorken uit elkaar.
- Snij de broodjes open.
- Bestrijk de binnenkant met de mayonaise en verdeel de koolsla over de broodjes.
- Schep stoofvlees en uien over de koolsla.
- Serveer de broodjes direct. Heerlijk met gebakken aardappels/ aardappels uit de oven of patat.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil