Bretonse boterkoekjes

Deze koekjes zijn heel lekker en super makkelijk te maken. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Je gebruikt gezouten roomboter om deze koekjes te maken. Door de gezouten roomboter krijgen de koekjes een heerlijke smaak. Ik heb deze koekjes in een muffinvorm gebakken. Je kan ze ook op een bakplaat leggen maar de kans is dan groot dat ze gaan uitlopen tijdens het bakken. Het zijn hele brosse koekjes, behandel ze dus voorzichtig.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Mix de boter met de suiker tot een romige massa.

  • Voeg de eidooiers er 1 voor 1 aan toe.

  • Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan het mengsel.

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix rustig door elkaar.

  • Verpak het deeg (het deeg is plakkerig) in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.

     

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Wikkel het deeg uit het plasticfolie.

  • Verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes.

  • Maak balletjes van elk stukje deeg.

  • Vet een muffinvorm in met boter.

  • Duw de balletjes voorzichtig plat in de muffinvorm. (als ze niet allemaal te gelijk passen bewaar je het overige deeg in plasticfolie in de koelkast)

  • Bak de koekjes ongeveer in 20 min. bruin en gaar.

  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  • Bewaar de koekjes goed lucht dicht. Je kan de koekjes ongeveer 5 dagen bewaren. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil