Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gr. bloem
- 130 gr. witte basterdsuiker
- 150 gr. amandelmeel
- Snufje zout
- 1 citroen
- 225 gr. boter
- 1 ei
Voor de vulling:
- Banketbakkersroom
- 250-300 gr. bosbessenjam
- 1 tl kaneel
Verder nodig:
- Amandelschaafsel
- Poedersuiker

Heerlijke taartjes met een vulling van banketbakkersroom en bosbessenjam. Ik bak de taartbodempjes eerst af en vul de taartjes vlak voor serveren zodat de bodem lekker krokant blijft. Je kan ook de vulling mee bakken in de oven maar vul de taartjes dan niet tot de bovenkant want als de jam heet wordt gaat hij bubbelen en stroomt de jam over de taartjes. De taartjes zijn dan heel lastig uit de vormpjes te krijgen. Ik heb hartjes vormpjes gebruikt. Heb je deze vormpjes niet dan kan je ook bakringen van 8 cm doorsnee gebruiken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng de bloem, witte basterdsuiker, amandelmeel en het zout in een kom.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan de bloem.
- Snij de boter in blokjes en meng door de bloem tot je een kruimelig deeg hebt.
- Voeg het ei toe en meng het deeg tot een bal.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30-40 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Strooi bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 3-4 mm.
- Bekleed de vormpjes met deeg.
- Zet de vormpjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Prik gaatjes in de deegbodempjes.
- Leg een stukje bakpapier in elk vormpje.
- Voeg een steunvulling (blindbakbonen o.i.d) toe.
- Bak de taartjes met de steunvulling 15 min.
- Haal de taartjes uit de oven.
- Verwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Bak de taartjes nog 10-12 min. tot ze bruin en krokant zijn.
- Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
- Schep de banketbakkersroom in een spuitzak.
- Meng de jam met de kaneel en schep in een spuitzak.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het bruin ziet.
- Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bordje.
- Vul de taartjes tot de helft met banketbakkersroom.
- Vul de taartjes verder met de bosbessenjam.
- Verdeel het amandelschaafsel over de taartjes.
- Strooi poedersuiker over de taartjes en serveer direct.

Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil