Ingrediënten
Ingrediënten:
-
200 gr. bloem
-
200 gr. boter
-
200 gr. suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
2 eieren
-
100 ml kwark
-
2 tl kaneel
-
Snufje zout
-
200 gr. blauwe bessen
-
Amandelschaafsel
-
poedersuiker
Ik had in de vriezer nog wat blauwe bessen liggen. Ik ben dus een recept gaan zoeken met blauwe bessen. Ik kwam in het zoetboek van delicious dit recept tegen. Ik heb het recept niet helemaal gevolgd. De cake smaakte heerlijk! Een echte aanrader dus om eens uit te proberen.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Meng de bloem in een kom met een snufje zout.
-
Doe in een andere kom de boter, suiker en vanillesuiker.
-
Mix dit door elkaar tot je een romige massa hebt.
-
Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
-
Spatel de kwark door het mengsel. ( Het mengsel ziet er misschien uit alsof het geschift is, dit komt helemaal goed als je de bloem hebt toegevoegd.)
-
Spatel de bloem en kaneel door het mengsel.
-
Giet het beslag in een vorm(20x20)
-
Verdeel de blauwe bessen over de cake.
-
Verdeel amandelschaafsel over de bessen.
-
Bak de cake 40-45 gaar.
-
Laat afkoelen op een rooster.
-
Bestrooi met poedersuiker voor serveren.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil