Appel-rabarber kruimeltaart

 Rabarber vind ik heerlijk. We hadden het in onze groentetuin maar helaas doet de rabarberplant het niet meer. Ik ga dan ook zeker een nieuwe rabarberplant neerzetten in de tuin. Ondertussen kan ik gelukkig gewoon rabarber in de winkel kopen. Ik heb de rabarber met appel gecombineerd. Het is een heerlijke frisse taart die bij ons heel snel op is als ik hem heb gemaakt. Uit de appel en de rabarber komt wel veel vocht. Ik gebruik hiervoor een paar eetlepels poeder voor banketbakkersroom zodat die poeder het meeste vocht opvangt.  

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier.
  • Mix de boter en suiker romig.
  • Voeg het ei toe en mix door elkaar.
  • Meng de bakpoeder met de bloem en zeef boven het boter mengsel.
  • Voeg het zout toe.
  • Mix alles door elkaar tot je kruimels hebt. 
  • Schep ⅓ deel van de kruimels uit de kom en zet apart. (deze kruimels gebruik je als topping)
  • Mix de overige kruimels tot een deegbal. 
  • Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. 
  • Maak de vulling:
  • Meng kwark en suiker door elkaar.
  • Voeg de slagroom en het ei toe en meng met een garde rustig door elkaar.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de appels in kleine blokjes.
  • Dep de appelblokjes droog met een theedoek.
  • Doe de appelstukjes in een schaal.
  • Was de rabarber en snij de uiteinden van de stelen.
  • Snij de rabarber in stukjes van 3-4 cm lengte. 
  • Dep de rabarber ook droog met een theedoek en voeg ze toe aan de appelstukjes.
  • Meng de poeder voor de banketbakkersroom door de appel-rabarber.
  • Schenk de kwarkvulling in de springvorm. 
  • Verdeel de appel en rabarber over de springvorm.
  •  Verdeel de kruimels over de springvorm.
  • Bak de taart in 55-60 min. gaar. De taart is goed als hij nog een beetje wiebelig in het midden is. 
  • Zet de ovendeur op een kiertje en laat de taart zo in de oven afkoelen. 
  • Bewaar de afgekoelde taart in de koelkast. 
appel-rabarbertaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil