Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gr. bloem
- 130 gr. witte basterdsuiker
- 150 gr. amandelmeel
- Snufje zout
- 1 citroen
- 225 gr. boter
- 1 ei
- 80 gr. pure chocolade
Voor de appelvulling:
- 2 appels
- Klontje boter
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
Voor de kwarkvulling:
- 3 blaadjes gelatine
- 500 gr. magere kwark
- 80 gr. witte basterdsuiker
- 2-3 tl kaneel
- 200 ml slagroom
Deze taart is een heerlijke combinatie van een krokante bodem, chocolade, appel en kaneel. Bij elkaar echt heerlijk. De bodem van deze taart blijft heerlijk krokant doordat deze is bestreken met gesmolten chocolade. De appels heb ik zachtjes laten koken in een pan met suiker en kaneel en zijn de perfecte toevoeging voor deze taart. Heb je geen lange vorm dan kan je ook een ronde vorm gebruiken.
Instructie
Hoe maak je het:
- Meng de bloem, witte basterdsuiker, amandelmeel en het zout in een kom.
- Was de citroen en dep droog.
- Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan de bloem.
- Snij de boter in blokjes en meng door de bloem tot je een kruimelig deeg hebt.
- Voeg het ei toe en meng het deeg tot een bal.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30-40 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Strooi bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 3-4 mm.
- Bekleed de vorm met deeg.
- Prik gaatjes in de deegbodem.
- Leg een stuk bakpapier in de vorm.
- Voeg een steunvulling (blindbakbonen o.i.d) toe.
- Bak de bodem met de steunvulling 15 min.
- Haal de taart uit de oven.
- Verwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Bak de taart nog 12-14 min. tot hij bruin en krokant zijn.
- Laat de taartbodem 10 min. afkoelen in de vorm.
- Haal de taartbodem voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
- Schil de appels en snij ze in blokjes.
- Laat het klontje boter smelten in een koekenpan.
- Voeg de appelblokjes, suiker en kaneel toe en meng door elkaar.
- Laat het geheel 4-5 min. zachtjes koken tot de appels zacht zijn.
- Schep het appelmengsel uit de pan en laat afkoelen.
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Bestrijk de bodem met gesmolten chocolade.
- Zet de bodem in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
- Week de gelatine in koud water.
- Meng de kwark, basterdsuiker en kaneel door elkaar.
- Klop de slagroom lobbig.
- Spatel de slagroom door het kwarkmengsel.
- Los in een pan de gelatine op.
- Meng de opgeloste gelatine door de kwark.
- Schep het kwarkmengsel in de bodem/vorm.
- (Bij mij paste niet alle kwark in de vorm. Ik heb de kwark die over was in een spuitzak laten opstijven in de koelkast. Ik heb nadat de kwark opgestijfd was de taart gedecoreerd met de kwark.)
- Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Spuit als je kwark over had toeven op de taart.
- Verdeel de appelstukjes over de taart.
- Bewaar de taart in de koelkast. De taart is zo enkele dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil