Advocaat vla

Advocaat vla zie je rond deze tijd (pasen) wel eens in de winkels. Nu vind ik de advocaat vla uit de winkels nooit zo heel lekker. Gelukkig kan je deze vla super makkelijk zelf maken. Zo kan je het hele jaar rond heerlijke zelfgemaakte advocaat vla eten. Ik heb bewust geen hoeveelheid bij de advocaat gezet. Je moet de advocaat naar eigen smaak toevoegen. Er zit ook best verschil in advocaat qua smaak/sterkte dus proef en kijk wat jij lekker vind. Ik maak de advocaat vla altijd op basis van vanillevla. Ik laat de vanille vla afkoelen en voeg daarna de advocaat toe. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schenk 950 ml melk in een pan.
  • Snij het vanillestokje open en schraap de merg eruit.
  • Voeg het vanillemerg en het stokje toe aan de pan.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Laat de melk 12-14 min. zachtjes doorkoken. 
  • Meng ondertussen de overige melk, eidooiers, maïzena en suiker door elkaar.
  • Giet de melk met een dun straaltje al roerend bij de eidooiers.
  • Giet vervolgens alles weer in de pan en laat al roerend zachtjes doorkoken tot de melk de dikte van vla heeft.
  • Giet de vla in een schaal en dek af met plasticfolie.
  • Laat de vla afkoelen in de koelkast

 

  • Meng naar smaak advocaat door de vla en roer goed door elkaar.
  • De vla is enkele dagen houdbaar in de koelkast. 

 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil