Creatieve projecten

Eierhouder van klei

Eieren gebruik ik heel veel. Ik heb dan ook altijd eieren in huis. Ik heb nu zelf een leuke eierhouder van klei gemaakt. De eierhouder is van zelfdrogende  klei gemaakt. Je hoeft de klei dus niet af te bakken. Je kan de eierhouder in elke gewenste kleur die je leuk vind verven. Kortom, een leuke crea die een fijn plekje in de keuken krijgt. 

Lees verder

Bloemen schilderij

Een gezellig schilderijtje maken voor aan de muur vind ik altijd leuk om te doen. Dit schilderijtje is super makkelijk te maken met behulp van een boterhamzakje. Ik hen stap voor stap foto´s van hoe je deze leuke crea maakt. Het is super eenvoudig en ook leuk om te maken met kinderen. Gebruik de kleuren die jij leuk vind en ga lekker creatief aan de slag. Veel plezier!

Lees verder

Paashaas slinger

Deze gezellige slinger met paashazen staat heel leuk in mijn huis. Ik heb bewust voor rustige kleuren gekozen die in mijn huis passen. Je kan natuurlijk elke kleur papier en decoratie gebruiken die jij leuk vindt. Het maken van de slinger is een leuk klusje. Je kan de slinger zo lang maken als je zelf wilt. Leef je qua decoratie ook vooral uit met wat jij leuk vindt. Veel plezier met deze leuke crea!

Lees verder

Sieraden schelp

Ik heb heel lang geleden een aantal grote schelpen van iemand gekregen. Ik had ze altijd al voor de sier liggen. Nu heb ik 1 van de schelpen gebruikt voor een leuke crea. Ik heb de schelp beplakt met een mooi servet. Vervolgens heb ik er een gouden randje langs gemaakt. Ik vind de schelp heel erg leuk geworden en hij staat dan ook erg mooi/gezellig in mijn slaapkamer met mijn sieraden erin. Veel plezier met het maken van deze leuke crea!

Lees verder

Pompoenen

Ik heb deze pompoenen zelf gemaakt van beton en gips. De werkwijze voor het maken van deze pompoenen is hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je beton of gips gebruikt. Je kan de pompoenen goed verven. Ik koos ervoor om ze te laten in de kleur van het beton en gips. Ik vind deze pompoenen erg gezellig buiten staan en ze geven een fijne herfstsfeer. De pompoenen zijn super simpel te maken. Je moet alleen even geduld hebben tot ze goed zijn opgedroogd. Veel plezier met het maken van deze leuke pompoenen!

 

Lees verder

Onderzetters van zelfdrogende klei

Ik gebruik op mijn tafel altijd onderzetters voor onder mijn glazen. Hoe leuk is het om deze onderzetters zelf te maken. Je kan deze onderzetters super makkelijk zelf maken met zelfdrogende klei. Nadat de onderzetters goed zijn opgedroogd lak ik ze met transparante lak zodat er geen vocht in de onderzetters trekt. Je kan er eventueel voor kiezen om de onderzetters te verven maar ik vond de grijze kleur van de klei al een mooie kleur. Verf de onderzetters dan voordat je ze lakt. Van 1 pakje klei heb ik 8 onderzetters gemaakt. 

 

Lees verder

Linnen tas met bloem afdruk

Ik zag een filmpje op internet langskomen dat je met verse bloemen prachtige afdrukken kan maken op stof. Ik was hier gelijk enthousiast over en ik ben gelijk aan de slag gegaan. Ik heb het geluk dat er veel bloemen bloeien in onze tuin die ik voor deze crea kon gebruiken. Ik heb gekozen voor witte linnen stof. Je kan het beste planten gebruiken die donker van kleur zijn. Ik gebruikte veel donker paarse bloemen. Probeer het gewoon uit en voor je het weet heb je een prachtige bedrukte stof. 

 

Lees verder

Ei-kaarsjes

Dit is een leuk en eenvoudig crea project met eieren. Ik gebruik veel eieren en met die lege pellen kun je leuke dingen doen. Zorg dat de eipellen goed schoon en droog zijn voor je ze gaat gebruiken. Ik heb van een aantal lege eieren leuke kaarsjes gemaakt. Als ik met kaarsvet aan de slag ga gebruik ik hier een speciale pan voor die ik bij de kringloop het gekocht. Deze pan gebruik ik alleen maar voor het smelten van kaarsvet en voor niks anders. Kortom, een leuk project om even mee bezig te zijn. Veel plezier!

 

Lees verder

Wandhanger van kurken onderzetter

Ik heb al een tijdje kurken onderzetters in mijn crea kamer liggen maar ik wist niet goed wat ik ermee wilde maken. Een tijdje geleden wist ik het ineens. Ik heb dus het idee opgevat om er wandhangers van te maken. Deze wandhangers heb ik gemaakt voor de slaapkamer van mijn dochter. In de slaapkamer van mijn dochter was nog een kale muur en deze wandhangers staan er erg leuk en gezellig op. Je kan deze wandhangers natuurlijk met allerlei verschillende soorten stof maken zodat je ze precies op jouw interieur kan aanpassen. Kortom, een leuk creatief project dat ook nog eenvoudig te maken is. Veel plezier!

 

Lees verder

Vilten hartje

Vilt en wol heb ik altijd wel in huis. Ik heb hiermee dit hele leuke hartje gemaakt. Je knipt 2 hartjes uit het vilt. Op het ene hartje maak je met wol een sneeuwvlok. Je maakt met wol de hartjes aan elkaar en zo heb je snel en eenvoudig een leuke winter/kersthanger voor in de kerstboom of om ergens anders op te hangen. Ik heb voor dit hartje grijze vilt gebruikt maar je kan natuurlijk elke kleur kiezen die je leuk vindt. Ik heb ook wel eens rode hartjes gemaakt en deze cadeau gegeven. Kortom, een leuk crea project wat niet veel tijd kost maar wel een heel leuk resultaat geeft. 

 

Lees verder

Schilderij met blad afdruk

In de kringloopwinkel had ik een mooi lijst op de kop getikt. Ik heb de lijst geverfd. Vervolgens heb ik in de tuin een mooi blad uitgezocht. Ik heb met verf een afdruk van het blad op de lijst gemaakt. Ik ben heel blij met het resultaat. Ik heb dit schilderij in zwart-wit gehouden maar je kan natuurlijk ook een andere kleur gebruiken. Kijk wat jij leuk vindt en wat er leuk in je interieur staat. Veel plezier met het maken van dit leuke schilderij!

 

Lees verder

Klei schaaltje

Ik heb dit schaaltje van klei gemaakt. Ik ben erg blij met het resultaat. Het schaaltje is super makkelijk te maken. Je kan zelf kiezen welke plant je gebruikt om in de klei af te drukken. Kies een plant die jij erg mooi vind of die je makkelijk te pakken kan krijgen. Het is handig als de plant stevig is zodat je de afdruk goed in de klei kan zien. Geef het schaaltje een mooi plekje in huis. Veel plezier met het maken van dit leuke schaaltje!

 

Lees verder

Sfeerlichtjes voor in de tuin

Deze gezellige sfeerlichtjes heb ik gemaakt voor onze tuin. Ik heb ze gemaakt van lege blikken. Wij hebben in onze tuin veel paarse bloemen en ik heb daar de kleur van de sfeerlichtjes op aangepast. Kies vooral zelf een kleur uit die jij mooi vindt. De sfeerlichtjes staan erg gezellig in de tuin. Je kan er echte kaarsen in doen maar ook nep kaarsen. Veel plezier met het maken van deze leuke sfeerlichtjes!

Lees verder

Paaskrans van eieren

Ik gebruik in een week genoeg eieren. De eierschalen gooi ik altijd weg. Ik bedacht ineens dat ik met die eierschalen ook creatief aan de slag kon gaan. Ik heb dus eierschalen gespaard, goed schoon gemaakt en ik ben aan de slag gegaan. Het resultaat is een mooi krans van eierschalen met verse bloemen erin. Super simpel te maken en het staat erg gezellig op tafel. Ik heb een onderzetter van kurk onder de krans zodat de krans stevig op tafel staat. Je hoeft de kurken onderzetter natuurlijk niet onder de krans te zetten maar ik vond het er ook leuk uitzien zo. Veel plezier met het maken en fijne paasdagen!

 

Lees verder

Canvas met geometrisch hart

Ik heb een canvas gemaakt met een geometrische hart erop. De canvas is niet lastig te maken en het resultaat vind ik erg leuk. Deze canvas heeft een mooi plekje in de kamer van mijn dochtertje gekregen. Heb je liever geen roze ondergrond dan kan je natuurlijk een kleur kiezen die jij erg mooi vindt. Veel plezier met het maken van deze leuke canvas!

 

Lees verder

Gevouwen papieren kerstster

Ik heb deze kerstster van papier gevouwen. Het is een leuk werkje om te doen en niet heel ingewikkeld. Ik heb bij bijna elke stap een foto gemaakt zodat je kan zien hoe je deze papier kerstster zelf kan maken. Gebruik niet al te dun papier want de ster moet wel stevig genoeg zijn om op te hangen. Heb je er al een mooi plekje in huis voor uitgezocht? Veel vouw plezier en fijne kerstdagen!

Lees verder

Klei labels

Worden jullie er ook altijd zo blij van als cadeautjes mooi zijn ingepakt? Ik word hier altijd erg blij van. Nu maak ik geregeld labels van klei en bevestig deze aan een cadeautje. De labels zijn makkelijk te maken en je hoeft ze niet te bakken van ik gebruik zelfdrogende klei. Je kan er een heleboel tegelijk maken zodat je een voorraadje in de kast hebt. Het leuke van deze labels is dat je ze heel persoonlijk kan maken. Kortom, een leuk crea project wat niet zoveel tijd kost maar wel een leuk resultaat geeft.

Lees verder

Houten huisjes

Een tijdje geleden heb ik deze houten huisjes gezaagd. Ik wist nog niet wat ik er precies mee wilde doen. Op een gegeven moment had ik een idee in mijn hoofd en ik vind het resultaat erg leuk. Ik heb de huisjes geverfd en er een silhouet op geschilderd. Je kan natuurlijk vanalles met deze houten huisjes doen het is maar net wat je zelf leuk vindt. 

 

Lees verder

Wijnglazen waxinelichthouders

Ik had een aantal oude wijnglazen in mijn kast staan die in nooit meer gebruik. Ik kreeg het idee om deze wijnglazen voor een leuk crea idee te gebruiken. Ik ben aan de slag gegaan met dennenappels en nepsneeuw. Het resultaat is een leuke waxinelichthouder voor de kerst/winter. Veel plezier met het maken van de waxinelichthouder!

Lees verder

Strandtas met bloem

Ik had al een tijdje een leuke streepjes stof liggen. Ik had in mijn hoofd om er een tas van te maken. Een lekkere grote tas waar veel in past, precies goed om mee te nemen naar het strand of op vakantie. Ik ben aan de slag gegaan en met het resultaat van deze tas ben ik erg blij. Ik heb de tas al verschillende keren gebruikt. Als versiering op de tas heb ik een bloem gemaakt van een restje stof. Als hengsel gebruikte ik een katoenkoord, deze vind ik mooi bij de tas passen. Veel plezier met het maken van de tas en ik hoop dat je de tas net zo graag gebruikt als ik!

Lees verder

Rozen kerstbal

Heb je nog kerstballen liggen die je niet gebruikt of niet meer zo mooi vindt? Deze kerstballen zijn ideaal om te gebruiken om een rozen kerstbal te maken. Heb je kerstballen met een felle kleur? Verf ze dan eerst even of gebruik rode rozenblaadjes. Je kan de kerstballen in de boom hangen maar ook heel goed gebruiken als decoratie op een mooi gedekte tafel. Veel plezier met het maken van de rozen kerstballen!

Lees verder

Schilderij roos met kruissteken

Ik vind het leuk om lekker creatief bezig te zijn. Ik werk dan ook geregeld met verf. Dit schilderij is daar een mooi voorbeeld van. Je hebt om dit schilderij te maken een kruissteek sjabloon nodig. Als je dit schilderij gaat maken moet je goed tellen hoeveel kruisjes je al hebt geverfd. Je bent er wel een tijdje mee bezig maar dan heb je ook een prachtig zelfgemaakt schilderij! 

Lees verder

Tuinbankje

Dit bankje is zeer simpel te maken en het staat heel gezellig in de tuin. Het staat bij mij tegen de schuur aan. Ik heb rondom het bankje potten met kruiden staan. Ook staat er een gieter bij en ligt er een mooie steen op. Je kan natuurlijk zelf kiezen wat je bij het bankje neer zet om een gezellig plekje te creëren in je tuin.

Lees verder

Mandjes van stof

Ik vind het leuk om dingen van stof te maken. Deze mandjes zag ik staan in het boek Eline's huis. Het grote mandje staat in dit boek. Voor het kleine mandje heb ik zelf de afmetingen bedacht. Het leuke van deze stoffen mandjes is dat jezelf leuke stofjes kan uitkiezen die in jouw huis passen. Ik heb bij de meeste stappen foto's gemaakt zodat je kan zien wat je moet doen. Veel plezier met het maken van de mandjes!

Lees verder

Rendier schilderij

Ik mag altijd graag mijn huis gezellig maken en helemaal rondom kerst. Ik heb dit rendier schilderij gemaakt en hij heeft een mooi plekje aan de muur gekregen. Het schilderij is niet lastig te maken, je moet alleen wel goed tellen hoeveel kruisje je moet opplakken naast elkaar. Ik heb daarom eerst het rendier op een ruitjespapier getekend zodat ik zeker wist hoeveel kruisjes er naast elkaar moeten komen.

Lees verder

Muismat

Ik gebruik vaak mijn laptop of computer. Ik denk dat iedereen dat vaak doet. Zo kwam ik op het idee om een leuke muismat te gaan maken. Een muismat gemaakt van een vrolijk stofje en een kurken onderzetter. Ik heb er gelijk 2 gemaakt. 1 voor thuis en 1 voor op mijn werk. Het staat een stuk gezelliger als ik op mijn computer werk!

Lees verder

Tijdschriftenhouder

Ik had altijd een tijdschriftenhouder maar deze is naar heel wat jaren uiteindelijk kapot gegaan. Ik was op zoek naar iets anders toen ik op het idee kwam om een houten kistje hiervoor te gebruiken. Ik had al een tijdje een houten kistje staan maar wist nog niet wat ik er mee wilde doen. Ik ben aan de slag gegaan en ik ben erg tevreden met het resultaat. Wil je weten hoe je deze tijdschriftenhouder maakt, lees dan snel verder dan leg ik je het stap voor stap uit. En geloof me, het is totaal niet moeilijk!

Lees verder

Bloempot met huisnummer

Ik hou van bloemen, zowel in huis als in de tuin. Nu het voorjaar is kan je weer lekker naar buiten. Tijd dus om wat dingen in de tuin te gaan doen. Ik heb bij het tuincentrum 2 bloempotten gekocht. Ik heb ze geverfd en ons huisnummer erop geschilderd. Een paar leuke planten erin en het staat erg gezellig bij de voordeur. 

Lees verder

Vogelhuisje met vlinders

Ik had al een tijdje een vogelhuisje staan en daar wilde ik wat mee maar ik wist nog niet wat. Na een tijdje besloot ik het vogelhuisje te beplakken met papier en te versieren met vlinders en bloemetjes. Ik ben erg blij met het resultaat en het staat ook nog eens erg gezellig in de vensterbank.

Lees verder

Naamlabels

Ik vindt het leuk om de tafel mooi te dekken tijdens de kerst of als er gasten komen. Voor de kerst heb ik leuke naambordjes gemaakt van een label. Ik heb voor iedereen een label met zijn naam erop en een veer gestempeld. De labels zitten met een touwtje aan het servet vast. Het is zo duidelijk waar iedereen zit en het staat nog gezellig ook.

Lees verder

Waxinelichthouder

In de maanden dat het vroeg donker is heb ik altijd graag kaarsen aan in huis. Het staat gezellig en sfeervol. Ik mag zelf graag creatief bezig zijn en zo heb ik deze waxinelichthouders ook zelf gemaakt. Het staat erg gezellig in huis en de waxinelichthouders zijn nog heel makkelijk te maken ook. Snel aan de slag dus. Veel plezier met het maken van de waxinelichthouders.

Lees verder

Winterschilderijtjes

Qua decoreren in mijn huis ga ik altijd een beetje mee met de seizoenen en feestdagen. Ik kwam op het idee om leuke winterschilderijtjes te maken. Ik zag in een winkel de schaatsen en ski's, deze vond ik zo leuk dat ik ze gelijk heb gekocht. Toen ik thuis was bedacht ik dat ik van deze figuren winterschilderijtjes ging maken. Ik had de lijstjes nog liggen zonder dat ik er wat mee deed en die lijstjes komen nu erg goed van pas. Heb je ook zo'n zin om deze schilderijtjes te maken lees dan snel verder want het is helemaal niet moeilijk te maken.

Lees verder

Pompoen kaarsen

Ik heb verleden week mijn pompoenen en kalbassen uit de groentetuin gehaald. Het waren er weer aardig wat, een kruiwagen vol. Ik heb veel pompoen en kalebassen uitgedeeld maar ik heb er natuurlijk zelf ook gehouden. Ik heb ze bij de voordeur liggen maar ook in huis. Ik kwam op het idee om van een paar kalebassen/pompoenen kaarsen te maken. Het resultaat is erg geslaagd en het staat super gezellig in huis. Hieronder kan je lezen hoe ik de kaarsen heb gemaakt.

Lees verder

Kerstster van papieren boterhamzakjes

Ik vindt het leuk om mijn huis te versieren voor de kerst. Gezellig overal kaarsjes en een kerstboom. Een mooie kerstster kan dan natuurlijk niet ontbreken. Deze kerstster heb ik gemaakt van papieren boterhamzakjes. Deze boterhamzakjes zijn te koop bij de Jumbo. De ster is niet moeilijk om te maken maar staat wel heel gezellig in mijn huis. 

Lees verder

Houten kralen ketting

In heel veel winkels zie je tegenwoordig de houten kralen ketting voor decoratie in je huis. Ik vindt deze kettingen erg leuk en besloot er één zelf te maken. Ik ben opzoek gegaan naar houten kralen en vond deze bij de action. Deze houten kralen ketting kost dus weinig en is super snel in elkaar gezet. 

Lees verder