Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinaasappel sloffen

Sloffendeeg vind ik heerlijk. Ik maak niet heel vaak sloffen maar als ik ze maak zijn ze zo op omdat iedereen er dol op is. Voor koningsdag heb ik sinaasappel sloffen gemaakt. De sloffen zijn niet super oranje maar smaken door de sinaasappel wel heel erg lekker.  Ik gebruik voor dit recept een bolvorm met halve bollen van 6…

Scones met citruscurd

Verse scones zijn heel erg lekker. Als ik ze maak, zijn ze dan ook zo op. Bij deze scones heb ik een heerlijke citruscurd gemaakt. Citruscurd lijkt op lemoncurd. Voor lemoncurd gebruik je alleen citroen maar voor deze citruscurd heb ik citroen, sinaasappel en grapefruit gebruikt. De smaken passen goed bij elkaar en de curd ging…

Paaseieren gebak

Ik heb verleden jaar al een siliconen vorm van paaseieren gekocht. Deze lag ongebruikt in mijn kast. Nu pasen eraan komt is het hoog tijd om ermee aan de slag te gaan. Ik heb super leuke paaseieren gebakjes gemaakt. Hier vielen ze enorm in de smaak. Ze zien er leuk uit en ze smaken heerlijk. Begin ruim op tijd met de gebakjes…

Planten bol

Ik heb een leuke halve bol gemaakt met muurvuller. Het is een vrij makkelijk te maken crea die wel wat tijd kost i.v.m. drogen. Het resultaat is een halve bol waar ik een vaasje planten in zet. Een leuke crea rondom pasen die gezellig op tafel staat. Pas op met deze halve bol, want hij is wel kwetsbaar.

Meringue met advocaat en chocolade

Meringue eet ik graag. Het is ook nog eens makkelijk te maken en aangezien ik veel bak en kook heb ik nog weleens eiwitten over. De eiwitten vries ik in, ze zijn tot 3 maanden te bewaren in de vriezer. Als ik de eiwitten nodig heb laat ik ze ontdooien in de koelkast en dan kan je ze gebruiken voor een heerlijke meringue. Deze…

Chocolade sprits

Koekjes maken vind ik erg leuk om te doen. Sprits is een heerlijk koekje dat wij graag eten. Sprits is makkelijk te maken en het smaakt heerlijk. Het deeg van de spits koekjes is vrij dik en stug dus dat spuit wat lastig op. Je kan het ook plat strijken op een bakplaat en er dan koekjes uit snijden en steken. Ik doe dit ook vaak…

Perzik-blauwe bessen crumble

Crumble vind ik heerlijke toetjes. Meestal eet ik crumble lauwwarm, zo vind ik ze het lekkerst. Ik heb deze crumble gemaakt met perzik en blauwe bessen. Twee heerlijke soorten fruit die goed samen gaan. In de crumble gebruik ik amandelschaafsel en amarettikoekjes. Amarettikoekjes zijn Italiaanse koekjes. Ik vind de smaak van…

Saté traybake

Een heerlijke traybake met verschillende soorten groenten, aardappels en gehaktballetjes. Als saus over de traybake natuurlijk satésaus. Ik heb de satésaus zelf gemaakt. Een recept hiervoor vind je op mijn blog onder het kopje saus. Als je dit teveel werk vind kan je natuurlijk ook kant en klare satésaus gebruiken. Deze traybake…

Karamel-fudge cupcakes

Karamel en fudge zijn beiden enorm favoriet bij mij. Als ik fudge in huis heb, kan ik ze niet laten staan. Een goede reden om er heerlijk cupcakes mee te maken. Het is een eenvoudig recept maar wel super lekker. De cupcake vul je met karamel (dulce-de-leche). Ik hen de dulce-de-leche gemaakt van gecondenseerde kokosmelk.…

Turks brood

Ik eet zo af en toe Turks brood. Ik vind dit erg lekker om te eten. Een tijdje geleden heb ik heerlijk Turks brood bij mijn schoonzusje gegeten. Ik heb haar toen direct het recept gevraagd en ben het zelf gaan uitproberen. Het resultaat is heerlijk vers brood. Het recept is voor 1 brood of 4 broodjes. 

Polentacake met sinaasappelsiroop

Ik ben dol op polentacake. Polenta is maïsmeel. In Italië gebruiken ze dit veel. Ik heb de polenta gecombineerd met amandelmeel. Hierdoor krijg je een ander soort cake dan de ´normale cake´. Ik vind de smaak heerlijk en al helemaal in combinatie met de sinaasappel. Ik meng door het cakebeslag rasp van 2 sinaasappels. Na het bakken van de…

Galette met gehakt en aardappel

Ik heb een heerlijke galette gemaakt als avondeten. Meestal zie je een zoete vulling voor een galette. Ik heb deze keer een hartige vulling gemaakt. Bij ons viel de galette heel erg in de smaak. Ook de kinderen vonden deze galette erg lekker. Ik heb rundergehakt gebruikt voor de galette. Ik serveer de galette altijd met een…

Appeltaart granola

Granola eet ik elke dag als ontbijt. Ik vind granola heerlijk in combinatie met kwark of yoghurt. Nu ben ik ook dol op appeltaart en zo kwam ik op het idee om deze twee heerlijke gerechten te combineren. Het voordeel van deze granola is dat het veel gezonder is dan appeltaart omdat er geen toegevoegde suikers in zitten. Ik voeg…

Kaneel-perencake

Ik heb een grote zak met heerlijke peren cadeau gekregen. Een aantal van deze heerlijke peren heb ik gebruikt om deze cake te maken. De combinatie van kaneel, peer en pecannoten vind ik erg lekker.  Ik gebruikte voor deze cake peren die nog niet helemaal rijp zijn. Belangrijk is dat je naar eigen smaak kaneel toevoegt aan…

Karamel-appel meringuerol

Meringue vind ik heel erg lekker om te eten. Deze meringuerol is dan ook een heerlijke traktatie om te eten. Helemaal in combinatie met karamel, pecannoten en appel. Heerlijk met een kopje thee erbij en dan lekker genieten. In dit recept gebruik ik dulce de leche. Als je wilt weten hoe je dit maakt kan je dat op mijn blog vinden…

Chocolademousse-hazelnoot soesjes

Ik eet heel graag soesjes. In dit recept heb ik deze heerlijke soesjes gecombineerd met nog een favoriet van mij. Ik heb als vulling chocolademousse gebruikt. Om de soesjes extra lekker te maken heb ik geroosterde hazelnoten toegevoegd. Echt een heerlijke combinatie. Je kan de chocolademousse natuurlijk zelf maken( het recept…

Perzik-bitterkoekjes toetje

Perziken eet ik graag. Het liefst natuurlijk in de zomer als ze lekker vers zijn. Maar ook in de winter maak ik dit toetje weleens met perziken uit blik. Deze keer heb ik ook voor perziken uit blik gekozen. Heb jij liever verse perziken dan kan dat natuurlijk ook. De bitterkoekjes hak ik fijn. Als je ze in het geheel in dit…

Gemarmerde madeleines

Madeleines zijn heerlijke Franse cakejes. Ik maak ze graag en dan zijn ze meestal ook zo op. Iedereen hier in huis is er dol op. De madeleines hebben een mooi formaat waardoor ze ook voor kinderen goed te eten zijn. Ik heb deze keer gemarmerde madeleines gemaakt. Heel simpel maar ook zo lekker. Met dit recept maak je een flinke voorraad…

Spinazie-tuinbonenschotel met vis

Een heerlijke schotel met veel groenten en vis. Als groenten gebruik ik spinazie, tuinbonen, ui en courgette. Verder zit er in deze schotel zalm en witvis. Al met al een heerlijke combinatie die wij graag eten. Ik gebruik in dit recept ook een flinke bos dille. De dille zorgt voor een heerlijke smaak. De bovenkant van deze…

Kaneelbroodjes met pecannoten

Kaneel en pecannoten zijn smaken die ik erg lekker vindt. Kaneelbroodjes kan je op veel verschillende plekken kopen, maar zelfgemaakt vind ik ze het allerlekkerst. Pecannoten voeg ik graag toe aan deze heerlijke broodjes. De pecannoten zijn in de broodjes net een extra lekkere toevoeging die de broodjes helemaal afmaken. Met dit…

Ontbijt taartjes met blauwe bessen

Lekker uitgebreid ontbijten vind ik heerlijk om te doen. Het liefst met een tafel vol lekkers. Deze ontbijt taartjes staan absoluut mooi op je ontbijttafel en het voordeel is dat ze ook nog eens gezond zijn. Ik serveer deze taartjes meestal met blauwe bessen maar je kan natuurlijk allerlei soorten fruit toevoegen aan deze…

Pastei met pulled chicken

Deze overheerlijke pasteien moet je echt een keer maken. Heerlijk om te maken en natuurlijk om te eten. Je kan allerlei vullingen bedenken dus leef je uit. Ik koos voor een vulling met pulled chicken. Ik serveerde de pasteien met bbq-saus. Al met al een heerlijke combinatie. De pasteien bak ik in zonnebloemolie. Je kan dit in…

Kerstcake met sinaasappel en rum

Dit is het recept van een heerlijke cake. Ik heb hem kerstcake genoemd maar ook op andere momenten smaakt deze cake heerlijk. Ik gebruik in dit recept dadels, hierdoor wordt de cake lekker smeuïg. De echte smaakmakers in deze cake zijn de rum en sinaasappel. Heerlijk in combinatie met elkaar. Kortom, een heerlijke cake die je…

Buikspek met cranberrysaus

Buikspek is een heerlijk stuk vlees. Je kan het met zwoerd en zonder zwoerd verkrijgen. Ik heb voor dit recept gekozen voor buikspek zonder zwoerd. Ik heb het buikspek in de oven bereid, maar het kan ook prima op de bbq. Ik heb het buikspek een heel aantal uur laten marineren voor ik het in de oven deed. Je kan er ook voor…