Creatieve projecten

Houten huisjes

Een tijdje geleden heb ik deze houten huisjes gezaagd. Ik wist nog niet wat ik er precies mee wilde doen. Op een gegeven moment had ik een idee in mijn hoofd en ik vind het resultaat erg leuk. Ik heb de huisjes geverfd en er een silhouet op geschilderd. Je kan natuurlijk vanalles met deze houten huisjes doen het is maar net wat je zelf leuk vindt. 

 

Lees verder

Wijnglazen waxinelichthouders

Ik had een aantal oude wijnglazen in mijn kast staan die in nooit meer gebruik. Ik kreeg het idee om deze wijnglazen voor een leuk crea idee te gebruiken. Ik ben aan de slag gegaan met dennenappels en nepsneeuw. Het resultaat is een leuke waxinelichthouder voor de kerst/winter. Veel plezier met het maken van de waxinelichthouder!

Lees verder

Strandtas met bloem

Ik had al een tijdje een leuke streepjes stof liggen. Ik had in mijn hoofd om er een tas van te maken. Een lekkere grote tas waar veel in past, precies goed om mee te nemen naar het strand of op vakantie. Ik ben aan de slag gegaan en met het resultaat van deze tas ben ik erg blij. Ik heb de tas al verschillende keren gebruikt. Als versiering op de tas heb ik een bloem gemaakt van een restje stof. Als hengsel gebruikte ik een katoenkoord, deze vind ik mooi bij de tas passen. Veel plezier met het maken van de tas en ik hoop dat je de tas net zo graag gebruikt als ik!

Lees verder

Rozen kerstbal

Heb je nog kerstballen liggen die je niet gebruikt of niet meer zo mooi vindt? Deze kerstballen zijn ideaal om te gebruiken om een rozen kerstbal te maken. Heb je kerstballen met een felle kleur? Verf ze dan eerst even of gebruik rode rozenblaadjes. Je kan de kerstballen in de boom hangen maar ook heel goed gebruiken als decoratie op een mooi gedekte tafel. Veel plezier met het maken van de rozen kerstballen!

Lees verder

Schilderij roos met kruissteken

Ik vind het leuk om lekker creatief bezig te zijn. Ik werk dan ook geregeld met verf. Dit schilderij is daar een mooi voorbeeld van. Je hebt om dit schilderij te maken een kruissteek sjabloon nodig. Als je dit schilderij gaat maken moet je goed tellen hoeveel kruisjes je al hebt geverfd. Je bent er wel een tijdje mee bezig maar dan heb je ook een prachtig zelfgemaakt schilderij! 

Lees verder

Tuinbankje

Dit bankje is zeer simpel te maken en het staat heel gezellig in de tuin. Het staat bij mij tegen de schuur aan. Ik heb rondom het bankje potten met kruiden staan. Ook staat er een gieter bij en ligt er een mooie steen op. Je kan natuurlijk zelf kiezen wat je bij het bankje neer zet om een gezellig plekje te creëren in je tuin.

Lees verder

Mandjes van stof

Ik vind het leuk om dingen van stof te maken. Deze mandjes zag ik staan in het boek Eline's huis. Het grote mandje staat in dit boek. Voor het kleine mandje heb ik zelf de afmetingen bedacht. Het leuke van deze stoffen mandjes is dat jezelf leuke stofjes kan uitkiezen die in jouw huis passen. Ik heb bij de meeste stappen foto's gemaakt zodat je kan zien wat je moet doen. Veel plezier met het maken van de mandjes!

Lees verder

Rendier schilderij

Ik mag altijd graag mijn huis gezellig maken en helemaal rondom kerst. Ik heb dit rendier schilderij gemaakt en hij heeft een mooi plekje aan de muur gekregen. Het schilderij is niet lastig te maken, je moet alleen wel goed tellen hoeveel kruisje je moet opplakken naast elkaar. Ik heb daarom eerst het rendier op een ruitjespapier getekend zodat ik zeker wist hoeveel kruisjes er naast elkaar moeten komen.

Lees verder

Muismat

Ik gebruik vaak mijn laptop of computer. Ik denk dat iedereen dat vaak doet. Zo kwam ik op het idee om een leuke muismat te gaan maken. Een muismat gemaakt van een vrolijk stofje en een kurken onderzetter. Ik heb er gelijk 2 gemaakt. 1 voor thuis en 1 voor op mijn werk. Het staat een stuk gezelliger als ik op mijn computer werk!

Lees verder

Tijdschriftenhouder

Ik had altijd een tijdschriftenhouder maar deze is naar heel wat jaren uiteindelijk kapot gegaan. Ik was op zoek naar iets anders toen ik op het idee kwam om een houten kistje hiervoor te gebruiken. Ik had al een tijdje een houten kistje staan maar wist nog niet wat ik er mee wilde doen. Ik ben aan de slag gegaan en ik ben erg tevreden met het resultaat. Wil je weten hoe je deze tijdschriftenhouder maakt, lees dan snel verder dan leg ik je het stap voor stap uit. En geloof me, het is totaal niet moeilijk!

Lees verder

Bloempot met huisnummer

Ik hou van bloemen, zowel in huis als in de tuin. Nu het voorjaar is kan je weer lekker naar buiten. Tijd dus om wat dingen in de tuin te gaan doen. Ik heb bij het tuincentrum 2 bloempotten gekocht. Ik heb ze geverfd en ons huisnummer erop geschilderd. Een paar leuke planten erin en het staat erg gezellig bij de voordeur. 

Lees verder

Vogelhuisje met vlinders

Ik had al een tijdje een vogelhuisje staan en daar wilde ik wat mee maar ik wist nog niet wat. Na een tijdje besloot ik het vogelhuisje te beplakken met papier en te versieren met vlinders en bloemetjes. Ik ben erg blij met het resultaat en het staat ook nog eens erg gezellig in de vensterbank.

Lees verder

Naamlabels

Ik vindt het leuk om de tafel mooi te dekken tijdens de kerst of als er gasten komen. Voor de kerst heb ik leuke naambordjes gemaakt van een label. Ik heb voor iedereen een label met zijn naam erop en een veer gestempeld. De labels zitten met een touwtje aan het servet vast. Het is zo duidelijk waar iedereen zit en het staat nog gezellig ook.

Lees verder

Waxinelichthouder

In de maanden dat het vroeg donker is heb ik altijd graag kaarsen aan in huis. Het staat gezellig en sfeervol. Ik mag zelf graag creatief bezig zijn en zo heb ik deze waxinelichthouders ook zelf gemaakt. Het staat erg gezellig in huis en de waxinelichthouders zijn nog heel makkelijk te maken ook. Snel aan de slag dus. Veel plezier met het maken van de waxinelichthouders.

Lees verder

Winterschilderijtjes

Qua decoreren in mijn huis ga ik altijd een beetje mee met de seizoenen en feestdagen. Ik kwam op het idee om leuke winterschilderijtjes te maken. Ik zag in een winkel de schaatsen en ski's, deze vond ik zo leuk dat ik ze gelijk heb gekocht. Toen ik thuis was bedacht ik dat ik van deze figuren winterschilderijtjes ging maken. Ik had de lijstjes nog liggen zonder dat ik er wat mee deed en die lijstjes komen nu erg goed van pas. Heb je ook zo'n zin om deze schilderijtjes te maken lees dan snel verder want het is helemaal niet moeilijk te maken.

Lees verder

Pompoen kaarsen

Ik heb verleden week mijn pompoenen en kalbassen uit de groentetuin gehaald. Het waren er weer aardig wat, een kruiwagen vol. Ik heb veel pompoen en kalebassen uitgedeeld maar ik heb er natuurlijk zelf ook gehouden. Ik heb ze bij de voordeur liggen maar ook in huis. Ik kwam op het idee om van een paar kalebassen/pompoenen kaarsen te maken. Het resultaat is erg geslaagd en het staat super gezellig in huis. Hieronder kan je lezen hoe ik de kaarsen heb gemaakt.

Lees verder

Kerstster van papieren boterhamzakjes

Ik vindt het leuk om mijn huis te versieren voor de kerst. Gezellig overal kaarsjes en een kerstboom. Een mooie kerstster kan dan natuurlijk niet ontbreken. Deze kerstster heb ik gemaakt van papieren boterhamzakjes. Deze boterhamzakjes zijn te koop bij de Jumbo. De ster is niet moeilijk om te maken maar staat wel heel gezellig in mijn huis. 

Lees verder

Houten kralen ketting

In heel veel winkels zie je tegenwoordig de houten kralen ketting voor decoratie in je huis. Ik vindt deze kettingen erg leuk en besloot er één zelf te maken. Ik ben opzoek gegaan naar houten kralen en vond deze bij de action. Deze houten kralen ketting kost dus weinig en is super snel in elkaar gezet. 

Lees verder