Sneeuwster

Ik zat in mijn recepten te snuffelen en kwam mijn recept van sneeuwster tegen. Het recept komt uit de tijd dat ik op de middelbare school zat en dat is ondertussen toch al weer heel wat jaar geleden. Het is ook al een tijd geleden dat ik een sneeuwster had gemaakt dus ik ben in het weekend gelijk aan de slag gegaan. Het resultaat is een heerlijke taart, die niet moeilijk te maken is en top smaakt.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden

  • Vet je springvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem

  • Doe de eieren en suiker in een kom en mix door elkaar luchtig. (ongeveer10 minuten kloppen)

  • Zeef de bloem, maizena en zout door het ei/suiker mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

  • Doe je beslag in je springvorm en bak ongeveer 40 minuten.

  • Laat de taart afkoelen op een rooster.

sneeuwster
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Snij de afgekoelde taart in 2 lagen. Snij een stervorm in het midden van de bovenste laag.
sneeuwster
  • Smeer de slagroom op de onderste laag en zorg dat in het midden de meeste slagroom is. 

sneeuwster
  • Smeer advocaat op de slagroom. Laat de randen vrij zodat de advocaat vooral in het midden zit.

sneeuwster
  • Leg de bovenste laag op de taart en strooi er wat poedersuiker over.

  • Eet smakelijk!!

sneeuwster

Groetjes, Wil