Paris Brest (Soezenring)

Ik zag in een tijdschrift een plaatje van een soezenring. Ik was gelijk enthousiast en wilde ook een soezenring maken. De volgende dag had ik tijd en we kregen die avond visite. Ik ben in de keuken aan de slag gegaan met het maken van de soezenring. Het maken van de soezenring is niet zo heel moeilijk. Ik was erg blij met het resultaat en de visite vond het ook erg lekker.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Als eerste maak je het soezendeeg.

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. Smelt de boter voor het geheel kookt.

  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe en roer goed door.

  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)

  • Doe het deeg in een kom en roer even los. Laat het deeg vervolgens even rusten.

  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.

  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.

  • Teken op bakpapier een cirkel met een doorsnede van 20 cm.

  • Leg het bakpapier op een bakplaat en spuit het soezendeeg in de vorm van de cirkel. Spuit het deeg ongeveer 3 a 4 keer rondom de cirkel.

  • Bak de soezenring in het midden van de oven 25-30 min. mooi bruin.

  • Haal de soezenring uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

soezenring
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger stijf en doe in een spuitzak.

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ongeveer 1/3 van de aardbeien in plakjes.

  • Snij de soezenring door midden en leg de bovenkant even weg.

soezenring
  • Spuit de slagroom in de soezenring.

slagroom
  • Leg de aardbeienplakjes op de slagroom en leg vervolgens de bovenkant van de soezenring erop.

slagroomsoes
  • Leg de overige aardbeien in het midden van de soezenring en decoreer met poedersuiker.

soezenring

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil