Mini charlotte met aardbeien

Ik maakte laatst deze mini charlotte met aardbeien. Het seizoen van de verse aardbeien is er weer en ik vind ze heerlijk. Deze charlotte's zien er super mooi uit, ik weet zeker dat je veel complimenten krijgt als je ze serveert. Je hebt wel ronde vormpjes nodig waar je ze in kan maken. Dit kunnen losse ringen zijn of een taart vorm met allemaal losse ronde vormpjes. Dit recept is genoeg voor 8 mini charlotte's.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Vet de vormpjes of ringen in zodat de charlotte's straks makkelijk uit de vorm komen.

  • Snij de cake in dunne plakjes en steek met het ronde vormpje een stukje cake uit. Dit is de bodem van de charlotte. Leg de cake op de bodem van het ronde vormpje.

  • Zet de lange vingers tegen de rand van de vorm met de suikerkant naar buiten.

lange vingers
  • Verwijder bij 200 gr. aardbeien de kroontjes, was ze en snij in stukken. Pureer de aardbeien. (de overige aardbeien zijn voor decoratie)

  • Leg de gelatine is een kom koud water.

  • Mix de kwark, basterdsuiker en vanillesuiker goed door elkaar.

  • Klop de slagroom lobbig en spatel door het kwarkmengsel.

  • Spatel de gepureerde aardbeien door het kwarkmengsel.

  • Knijp de gelatine niet uit maar doe ze zo met aanhangend water in de pan en los ze op.

  • Giet de gelatine langzaam door het kwarkmengsel en mix kort door.

  • Giet met behulp van een sauslepel het kwarkmengsel in de vormpjes tot ze bijna vol zijn.

charlotte
  • Zet minimaal 3 uur in de koelkast.

  • Haal de charlotte's voorzichtig uit de vormpjes en doe er een lintje om.

  • Snij de overige aardbeien door midden en leg boven op de charlotte.

  • Rasp met een dunschiller witte chocoladekrullen en strooi bovenop de aardbeien.

  • Serveer op een mooi bord of schoteltje.

binnenkant charlotte

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil