Dulce de leche slof

Ik maak graag sloffenbodems en probeer dan verschillende toppings uit. Deze keer een Dulce de leche slof. Dulce de leche klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Het is niets anders dan een blikje gecondenseerde melk die je een aantal uur in een pan met kokend water zet zodat je karamel krijgt. Je kan ook meerdere blikjes tegelijk maken. Deze blikjes kan je een aantal weken bewaren op een donkere en droge plaats. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Haal de papieren wikkel van het blikje gecondenseerde melk.

  • Zet het blikje in een ruime pan met warm water.

  • Breng het water aan de kook en laat 2,5 -3 uur koken. Zorg er voor dat het blikje onder water staat. Als het blikje boven water komt te staan kan het knappen en dat wil je niet.

  • Haal het blikje uit de pan en laat afkoelen. Haal de dulce de leche uit het blikje en doe in een bakje dat je kan afsluiten. (Je kan het 1 week in de koelkast bewaren.)

  • Klop de slagroom samen met de klopfix en 2 eetlepels dulce de leche stijf. Doe de slagroom in een spuitzak.

  • Smeer op de sloffenbodem een royale laag dulce de leche.

  • Spuit toeven slagroom om de sloffenbodem.

  • Doe 2 eetlepels dulce de leche in een spuitzak en spuit streepjes dulce de leche over de slagroom toeven.

slof

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil