Beenham uit de oven

Zo af en toe eet ik beenham. Het kan heerlijk op een broodje maar ook tijdens het diner smaakt het goed. Ik koop meestal beenham naturel zodat ik zelf een marinade kan uitproberen. Deze keer heb ik gekozen voor een honing-mosterd-tijm marinade. Het resultaat is een heerlijk gekruide beenham. 

Instructie

Hoe maak je het:

  • Maak in een kom de marinade.

  • Doe de mosterd, honing, tijm en olie in een kom en roer goed door elkaar.

  • Voeg wat peper en zout toe en roer er door heen

  • Wrijf de beenham rondom goed in met marinade en laat in de afgedekte kom 1 uur staan.

beenham

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Leg de beenham in een ovenschaal en zet in de oven. (per 100 gram beenham, 10 min. in de oven)

  • Haal de beenham uit de oven en snij in dunne plakjes.

  • Serveer op een bord en eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil